Pavel Kudrys

Rozený čechoslovák od Ostravy, posledních 14 let Žilinčan. Jakožto „Husákovo“ dítě (ročník 74) se už těším, až budu jednou dětem vysvětlovat, proč jsme ve čtvrtek stávali frontu před prodejnou s knihama a jindy frontu na mandarinky nebo zelené kubánské pomeranče.

O fotografii jsem se začal amatérsky zajímat s příchodem digitálních fotoaparátů. V roce 2001 jsem za (z dnešního pohledu) neuvěřitelné peníze pořídil první digitál Olympus C700UZ s 10x zoomem. Od té doby, jsem vystřídal vícero fotoaparátů, včetně DSLR, abych definitivně zakotvil u monofokálního kompaktního fotoaparátu Ricoh GRDII. S tímto přístrojem realizuju většinu své současné fotografické tvorby. Orientuji se především na lidi, zachycené při různých činnostech a v různých životních situacích. Jako amatér se ale nevyhýbám ani zcela odlišným tématům, jako například krajině a vyjímečně i přírodnímu makru.

Členem fotoklubu OBZOR jsem od roku 2007. Na tomto místě je nutno dodat, že ostatní členové klubu mi často slouží jako oběti mého hledáčku. I proto hned několik fotografií v mé galerii zachycuje velectěné kolegy fotografy takříkajíc „v akci“ /viz. Čakanie na…, In vino veritas, Osvietenie, Zvedavosť/.

Fotografie publikuju především na Internetu, i když sem tam se mihnou i v nějaké té soutěži v tištěné podobě.

Môj portrét odfotografoval Vladimír Halaj.