Peter Mišík

Peter Mišík

Narodil som sa v roku 1966 a žijem dodnes, ak som nepomrel. S fotografiou sa už odmalička stretávam a rozchádzam, aby sme sa zasa opäť stretli. Spomínam si na jedny kúzelné letné prázdniny, keď som sa mohol ako čerstvý tínedžer fotograficky vyšantiť s požičanou Prakticou a, na vtedajšie pomery temer kompaktom, Leicou už ani neviem akého modelu. V tých časoch moje fotenie úplne záviselo na tom, či sa bude dať požičať dajaký fotoaparát, alebo nie.

Prvá vážnejšia vlna fotenia prišla s prechodom od čiernobielej fotografie k farebnej a kúpou prvého vlastného filmového aparátu Minolta, aby tiež opadla ako predchádzajúce a vystriedala ju ďalšia, tentoraz už poriadna vlna s nástupom digitálnej fotografie. Tu som sa, ako človek živiaci sa programovaním, konečne našiel a vlny sa už tak nevlnia a pomaly ale isto sa už ani nedajú rozoznať ako sa zlievajú do jednej, mohutnej.

Členom fotoklubu OBZOR som od jari 2007, od kedy sa tiež datuje začiatok prezentácie mojej tvorby na verejnosti vo forme účasti na rôznych slovenských aj zahraničných súťažiach a výstavách. Svoju tvorbu však popri „papierových“ výstavách v oveľa väčšom rozsahu prezentujem na internete, najmä prostredníctvom svojho servera Rasteria.com.

Napriek tomu, že sa nijako špeciálne nevenujem žiadnej oblasti fotografie a fotím podľa aktuálnej nálady, invencie a dostupného hardvéru, prevláda v mojej tvorbe príroda, krajina a reportáž. Zhodnotiť, či výsledok za niečo stojí, už je na vás, divákoch.